Fixa meditationen

Vägen till en rofylld vardag

Utöver vad otaliga visa människor genom tiderna sagt, så finns numera också en mängd forskning som visar på fördelarna med meditation. Helt säkert har du hört om de flesta.

Många vill börja meditera, men fastnar av olika skäl. Kanske upplevs det svårt att hitta tiden, svårt att slappna av, svårt att fokusera osv.

Kanske handlar det mest om att vanan saknas? Och att det ofta finns en idé om hur det "ska vara". Då blir det genast svårare.

Den här kortkursen vill uppmuntra dig till att försöka, och stötta dig så att du inte ger upp. Här finns enkla tips för att komma igång. Till din hjälp finns också två guidade vägledningar, som du även har möjlighet att ladda ner.

Du känner säkert till meditationens bevisade effekter av minskad stress och ökad inre harmoni.

Här är ett axplock av fler fördelar:

  • Den del av hjärnan som lagrar och återkallar minnen (hippocampus) bryts ner av stress – och återuppbyggs av meditation.

  • Meditation gör oss mer flexibla på flera sätt. Kognitiv funktion handlar om hur vi tolkar, förstår och minns information, samt hur vi sedan använder informationen för t.ex. problemlösning. Ökad kognition innebär också bättre koncentrationsförmåga, och förmåga att hantera känslor.

  • Den ökar kreativiteten, alltså vår förmåga att komma på nya idéer och tillvägagångssätt. Inlärningsförmågan ökar också.
  • Meditation sänker stresshormoner, vilket leder till minskad risk för inflammationer och andra sjukdomstillstånd. Den påverkar kroppen på samma sätt som antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel. Den kan till och med påverka dina gener.

  • Meditation ökar empati och kan vara vägen till självacceptans.

  • 10 minuters meditation sänker ångest och ökar fokus. Detta gäller även nybörjare.


Handledare


Susanne von Paykull
Susanne von Paykull

Livets olika vändningar ger oss en chans att växa. När jag var 12 år dog min mamma, vilket ledde till att jag stängde dörren till allt. Den öppnades med dunder och brak när jag väntade mitt första barn. Sedan dess har jag gjort flera 180 graders vändningar i livet. Vilket innebär att bryta upp från ALLT. En av gångerna som ensamstående mor till 3 barn.

Nu vet jag vad som är viktigt i mitt liv, och tar vara på det. Ett av mina största mål är att visa att inre och yttre frid inte är en utopi, utan finns inom räckhåll för alla som vill dit. Det är faktiskt möjligt att leva utan måsten.

Under 30 år har jag samlat erfarenhet, kunskap och verktyg. 15 av dessa som samtalsterapeut och utbildare inom personlig utveckling. Hela tiden driven av en nyfikenhet på varför människor gör som de gör.

Det mesta av min tid just nu går till, utöver författarskap, lansering av kurser inom personlig utveckling on-line, på svenska. Inom kort kommer jag även att börja leda workshops och föreläsa igen.

Världen behöver oss som är villiga att ställa oss upp och uttrycka det som många knappt ens vågar tänka på. Och jag har aldrig varit rädd att göra det.


Läs mer om våra kurser här

JA, DET VILL JAG!

Du är fantastisk och unik. Världen behöver just dig och det du står för.

Vi hjälper dig att Våga vara HELA du!

Börja Nu!